Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

ANGOLNYELV-TANÍTÓI KEREKASZTAL

Utolsó módosítás: 2017. október 18.

Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán 2017. október 5-én angol műveltségterülten végzett alumni hallgatóink meghívásával angol nyelvű kerekasztal-beszélgetést tartottunk az Információs és Kommunikációs Tanszék szervezésében a jászberényi tanítóképzés 100. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat részeként.

A programot dr. Szaszkó Rita főiskolai docens nyitotta meg. A megnyitó részeként a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak angol nyelvű zenei előadását tekinthették meg a résztvevők.
A meghívott előadók először röviden bemutatták szakmai sikertörténetüket, majd angolnyelv-tanítással kapcsolatos kérdéseket vitattak meg. Varga Enikő a Helen Doron programról, Jezsik Kata és Perge Szandra, Vida Veronika és Tamás Hajnalka a kéttannyelvű általános iskolai programról, valamint Tóth Klára, a középiskolai szaknyelvi angoloktatásról beszélt. Ezután a meghívott vendégek Deme Mária, dr. Furcsa Laura főiskolai docens és dr. Sinka Annamária adjunktus közreműködésével megvitatták az angolnyelv-tanítás jelenlegi kihívásait, a digitális technológia felhasználásának különféle módjait, a szülői igényeket, a leghatékonyabb módszereket, valamint a személyes tapasztalatból származó szakmai tanácsaikat osztották meg.
A szakmai kerekasztal-beszélgetés nagyon kellemes hangulatban telt, nagyon örültek a régi hallgatók, hogy visszalátogattak alma materükbe. Ezért szeretnénk a nyelvtanítói kerekasztalt hagyománnyá tenni, minden évben megrendezni.


< Vissza