Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Díszoklevél-átadó Alumni Nap Jászberényben

Utolsó módosítás: 2017. október 31.

A jászberényi tanítóképzés centenáriumi ünnepségsorozatának keretében 2017. október 14-én Díszoklevél-átadó Alumni Napot tartott az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus.

Az ünnepi program a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak és a campus hallgatóinak verses, zenés előadásával vette kezdetét.

Ezt követően Dr. Varró Bernadett főigazgató asszony, dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes úr, valamint Pócs János országgyűlési képviselő úr köszöntötte a megjelenteket.

Az Eszterházy Károly Egyetem arany, gyémánt, vas, rubin díszoklevelet adományozott azok számára, akik 50, 60, 65, 70 éve szerezték meg oklevelüket az intézményben, vagy annak jogelődjében, valamint életpályájuk közmegbecsülésre méltó. A jelen lévő pedagógusoknak Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes úr és Dr. Varró Bernadett főigazgató asszony adta át az elismeréseket, melyet Réz Lóránt zongoraművész játéka kísért.

A díszoklevél-átadást követően Kaló József egykori diák köszöntötte az Alumni Nap résztvevőit, akik szép számban érkeztek az intézmény falai közé, hogy felidézzék egykori szép emlékeiket, és együtt ünnepeljék a százéves jászberényi tanítóképzést.

A jeles évfordulóra emlékezve évkönyvet jelentetett meg az intézmény, melyet a kiadvány szerkesztője, Buschmann Éva volt művelődésszervező szakos hallgató mutatott be az egybegyűlteknek.

A százéves jubileumhoz méltó megjelenésű kiadványban olvashatunk többek között jól áttekinthető formában a jászberényi tanítóképzés történetének meghatározó eseményeiről, a 80. évforduló óta eltelt időszak történéseiről, az intézmény jelenéről, megtaláljuk egykori hallgatók visszaemlékezéseit és életútját, szemelvényeket a régi iskolaújságok (Tótumfaktum, Zsebzsiráf) cikkeiből, valamint az intézmény hajdani és jelen színes mindennapjait bemutató fotógalériát.

A délelőtti programot az egykori és jelenlegi hallgatók, illetve oktatók közös éneke zárta.

A nap folyamán három kiállítás is nyílt, melyek más-más nézőpontból nyújtanak betekintést az intézmény múltjába: dokumentumkiállítás, fotókiállítás és sporttörténeti kiállítás fogadta az érdeklődőket.

A jubileumi ünnepségsorozat ezzel nem ért véget, 2017. december 6-ig számos program várja mindazokat, akik szívesen emlékeznek vissza itt töltött éveikre, akik jelenleg is itt sajátítják el a majdani hivatásuk gyakorlásához szükséges tudást, akik érdeklődnek a jászberényi felsőoktatás múltja és jelene iránt, vagy szívesen vennének részt egy-egy kiállításon, játszóházon.

 

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza