Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Európa-Nap

Utolsó módosítás: 2017. április 26.

2017. április 19-én a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Európa-Napot szervezett. Az esemény egyes programelemei számára az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus Apponyi terme szolgált helyszínül.

A program első részében a jászberényi középiskolák ötfős csapatai vetélkedtek egymással. A vetélkedő témája az Európai Unió története, intézményrendszere, működése, valamint az Unióval kapcsolatos aktualitások ismerete volt.
A zsűri munkáját Puskás Aurél, az Európai Unió Nagykövet Iskola szakértője és Szatmári Antalné alpolgármester asszony vállalta, a zsűri elnöki tisztét Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatója látta el.
10 órától Puskás Aurél összefoglalóját hallhatták a megjelentek, majd a gimnazisták beszámolóit (Inges Zénó, Boros Bella, Turóczi Ágnes) a meghívott vendégek előadása követte: dr. Szabó Tamás polgármester úr a képviselőtestület munkájáról, Pócs János országgyűlési képviselő úr pedig az országgyűlés összetételéről, a parlamenti munkáról beszélt a diákoknak és az érdeklődő vendégeknek.

 

 

 


Forrás: Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium


< Vissza