Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Gipsy Cooking Night Egerben

Utolsó módosítás: 2016. december 12.

Egy este, amikor a cigány kultúrának egy szelete jelen lehet az Egyetem életében

Az Egri Roma Szakkollégiumhoz való sikeres csatlakozásunknak köszönhetően 2016. 12. 07-én a Gipsy Cooking Night elnevezésű könnyed, közvetlen hangulatú rendezvényen vettünk részt. Az est célja a találkozás, valamint az, hogy a szakkollégium tagjai az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium roma származású és hátrányos helyzetű diákjainak gasztronómiai élményeket nyújtsanak.
A szívélyes fogadtatás és köszöntés után meghallgathattuk Glonczi Ernő - Horváth Gyulának írt - Köztes lét című versét Lólé Bianka (a Jászberényi Campus hallgatója) kifejező, szépen ívelt előadásában, majd az általános iskolások lelkes, karácsonyi műsorát élvezhettük.
A roma gasztro estre készült ételek előteremtése a hallgatók és a mentorok odaadó munkájának volt köszönhető, ugyanis ők sütöttek, főztek, hogy a vacsorára elkészülhessenek a különféle fogások: lecsó, töltött káposzta és pörkölt. Természetesen a cigány konyha legismertebb étele, a bodag sem hiányozhatott. Campusunk részéről egy hatalmas cigánykenyérrel járultunk mindehhez, Lólé Bianka jóvoltából. A jó hangulatú vacsora elköltése után zene és tánc kísérte a gyerekekkel való - elfogódottságtól és formaságoktól mentes - együttlétet.
Jó érzéssel töltött el bennünket ennek az érzelmi indíttatású felelősségérzetnek a megtapasztalása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


< Vissza