Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Játszóház

Utolsó módosítás: 2017. december 11.

2017. december 6-án az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán nyílt napon vehettek részt azok a középiskolás diákok, akik érdeklődnek az egyetemen meghirdetett szakok iránt. Az intézmény nemcsak a továbbtanulni vágyókra gondolt, hanem a kisebbekre is. Ők a nyílt nappal egy időben, játszóházban próbálhattak ki és tekinthettek meg régi és új játékokat.

Nyolc asztalnál tehették próbára magukat a gyerekek. Volt ügyességi-, páros-, társas-, memória-, kirakó-, kézügyességet fejlesztő- és mozgásos játék, valamint egy olyan állomás, ahol az egyetem hallgatói számára voltak kérdések, de szorgalmi feladatként a kisebbek is megpróbálkozhattak azok megválaszolásában. Minden asztalnál voltak a gyerekek segítségére hallgatók, akiktől pecsétet kaptak jutalomként a feladat teljesítése után, majd, ha kigyűlt mind a nyolc, beválthatták azt különböző finomságokra.
A mikulás is meglátogatta a gyerekeket és szaloncukorral jutalmazta azt, aki jól viselkedett az évben.
A gyerekek élvezték a játékokat, volt, aki többször is próbára tette magát egy-egy állomáson. A rendezvény jó hangulatban telt, ezért reméljük, hogy hagyománnyá válik és jövőre is vidám pillanatokat szerezhetünk a kisebbek számára.

Készítette: Major Tamara


< Vissza