Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

A Karácsonyi hangverseny eseményei

Utolsó módosítás: 2017. december 14.

2017. december 13-án délután megtelt az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus gyönyörű, felújított díszterme. Hagyományos karácsonyi ünnepségre gyűltek össze oktatók, dolgozók és hallgatók egyaránt.

Nagy volt az izgalom az előadók körében. Szinte a teljes hallgatói kör fellépett a műsorban az 1.- 2. évfolyam tanító- és óvópedagógia-szakos hallgatók közül. Az intézmény énekkara hagyományos karácsonyi dalokat és világszerte ismert modern feldolgozásokat énekelt dr. Réz Lóránt orgonaművész, a társadalomelméleti tanszék adjunktusának karvezetésével és zongorakíséretével. A dalokat Köblös Réka és Sári Balázs szólóéneke, valamint Földesi Adrienn fuvolajátéka tette színesebbé.
A zenei részeket egy kedves mese (Döbrentey Ildikó: Csodaszánkó) és egy vers (Juhász Gyula: Karácsony) előadása egészítette ki Lólé Bianka és Ambrús Enikő Martina tolmácsolásában.
Nagy sikert aratott a betlehemi játék, mely az autentikus jászsági szöveget feldolgozva hangzott el a teljes 2. évfolyam tanító szakos hallgatóinak produkciójában. A közönség nagy derültséggel és olykor-olykor kicsit meghatódva kísérte figyelemmel a játék vidám, humoros és bensőséges fordulatait. Az irodalmi előadásokat Kadosa Lászlóné, az anyanyelvi és művészeti nevelés adjunktusa szerkesztette és tanította be.
Az ünnepi előadást követően dr. Furcsa Laura főiskolai docens, a társadalomelméleti tanszék tanszékvezetője és dr. Sinka Annamária, az anyanyelvi és művészeti nevelési tanszék adjunktusa egyik új munkájukat, egy érdekes és újszerű interaktív kiállítást ismertettek a közönséggel. A kiállítás anyagában a jászberényi tanítóképzés 100 éve tiszteletére volt hallgatók visszaemlékezéseit tekinthette meg a közönség rögzített formában. Az anyag egy QR-kód segítségével bárkinek elérhető a Youtube videócsatornán. A QR kódok az I. emeleti folyosó falán találhatóak, és hamarosan lejátszási listában is elérhetőek a Youtube-on.


< Vissza