Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Kerekné Mihalik Judit előadása

Utolsó módosítás: 2018. május 16.

Óvodás és alsó tagozatos korosztály érzékenyítése a képzőművészetre címmel tartott előadást Kerekné Mihalik Judit, a jászberényi Hamza Múzeum és Jász Galéria rajz szakos pedagógusa az EKE Jászberényi Campusán május 15-én.

A nagy számú érdeklődő tanító és óvodapedagógus szakos hallgató rengeteg kreatív módszertani ötlettel és technikával ismerkedhetett meg az előadás keretében arra vonatkozóan, hogy hogyan hozható közelebb játékos formában a gyermekekhez a képzőművészet.
A gyermekek érzékenyítése a képzőművészet iránt már egészen kicsi korban fontos nevelői feladat. Az előadás ehhez nyújtott változatos, játékos módszertani ötleteket, szemezgetve a Hamza Múzeum és Jász Galériában tartott múzeumpedagógiai foglalkozásokból.
Az előadás Dr. Magyar Ágnes adjunktus közreműködésével valósult meg, akinek vezetésével a félév folyamán az I. éves óvodapedagógus hallgatóknak már korábban lehetőségük volt a Hamza Múzeumban részt venni egy interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson. Ez a foglalkozás a Játék a művészetekben című tantárgy révén integrálódott a félév tematikájába.
Remélhetőleg a két eddigi alkalom csupán a kezdete egy hosszú távú együttműködésnek a Hamza Múzeum és Jász Galéria, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa között.


< Vissza