Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Mesemondó különdíj

Utolsó módosítás: 2018. március 07.

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán működő Lippai Balázs Roma Szakkollégium által meghirdetett Országos cigány mese- és versmondó versenyen vett részt - előzetes nevezés alapján - Lólé Bianka, aki különdíjazásban részesült.

A megnyitó beszédet prof. dr. Bálint Péter dékán tartotta és szívélyes köszöntőjében bemutatta a jeles személyiségekből álló zsűri tagjait, dr. Benedek Katalint, az MTA Néprajzi Intézetének ny. tudományos főmunkatársát, akiről tudni kell, hogy Benedek Elek dédunokája, továbbá Láposi Terkát, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetőjét, és dr. Bódis Zoltán irodalomtörténészt, mesekutatót.
20 fő szerepelt a versenyen, ebből kilencen mondtak verset. Hallhattunk népviseletbe öltözött mesemondóktól cigány nyelven előadott történeteket, saját szerzeményeket, és volt, aki a szeretett nagypapájától megismert, számára igen fontos jelentéssel és érzéssel bíró kedves meséjét mondta el.
A rendezvény különlegessége Láposi Terka értékelésében teljesedett ki, aki a szereplőket egyenként értékelte akképpen, hogy erősségüket hangsúlyozva emelte őket a magasba kedves szavaival, hogy mindenki győztesnek érezhesse magát.
Bianka is hozott a tarsolyában - a különdíj és az ezzel járó tablet mellett - sok dicsérő szót, meleg, őszinte ölelést, a megható, reflektív és érzékeny előadásmódjáért.

Felkészítő tanára a Jászberényi Campus Anyanyelvi –és Művészeti Nevelési Tanszék oktatója, Tóth Mariann volt. Mindkettőjüknek gratulálunk a versenyen elért eredményhez!

 

Képek forrása: Bódi László


< Vissza