Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Ünnepi emlékülés a Jászberényi Campuson

Utolsó módosítás: 2017. december 01.

A jászberényi tanítóképzés százéves jubileuma alkalmából megrendezett ünnepségsorozat keretében 2017. november 25-én emlékülést tartottak az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campuson.

Az emlékülést a Cantate Nobis Énekegyüttes előadása nyitotta meg, melyet főigazgató asszony köszöntő szavai követtek. Ezután a campus hallgatóinak a 100 év alatt kiadott évkönyvekből készült, zenedarabokkal átszőtt összeállítását hallgathatták meg az egybegyűltek.

Az ünnepi beszédek sorát Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora indította, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár asszony mondta el ünnepi gondolatait.

A százéves intézményt köszöntötte Dr. Kállai Mária Kormánymegbízott asszony is.

Ezt követően Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője osztotta meg ünnepi gondolatait a meghívott vendégekkel.

Őt követően, Dr. Szabó Tamás, Jászberény Város polgármestere mondta el köszöntését, s egyben jelképesen átadta a Jászberény Város Önkormányzatának támogatásával felújított, megszépült dísztermet.

Polgármester úr szavai után Dr. Lipcsei Imre, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar dékánja osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, majd Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója köszöntötte a kerek évfordulóját ünneplő intézményt.

A felszólalók sorát Pomázi Imréné, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, volt Gyakorló Iskola igazgatója zárta, aki egykori hallgatóként megemlékezett az itt töltött tanulóévekről és a meghatározó oktatóegyéniségekről is.

A köszöntők között volt még a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége is, amely a jeles alkalomból díszoklevelet adományozott az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának, és elismerését fejezte ki az immáron 100 éve itt folyó oktató-nevelő tevékenységért és a felelősségteljes szolgálatért.

Ezt követően Dr. Réz Lóránt zongoraművész, intézményünk oktatója előadásában csendültek fel Bartók Béla által feldolgozott népi dallamok, majd ismét a Cantate Nobis Énekegyüttes dalcsokra színesítette a programot.

Az emlékülés után faültetésre került sor a Tanay-kertben, majd a Zirzen Janka Kollégiumban nívós fogadáson vettek részt a meghívott vendégek.

Köszönet illeti mindazokat, akik támogatásukkal hozzájárultak a százéves intézménynek helyet adó patinás épület több ponton történő megújulásához, illetve az ünnepi emlékülés és a kísérőprogramok megvalósításához:

Agro-Lehel Kft.
Balog Donát
Bóna Nándor műgyűjtő
Dr. Novák István főigazgató, címzetes kanonok
Dr. Varró Ügyvédi Iroda
Gábor-Pack Kft.
Gulyásné Túróczi Margit
Honti-Optika
Iskolatörténeti Gyűjtemény, Jászágó, Mucsi Sándor, Tari Mária
Jászapáti 2000 Mg. Zrt.
Jászberény Város Önkormányzata
Jász-Plasztik Kft.
Jász-Trade Kft.
JVV Zrt.
K&H Bank
Kód Kft.
Kókai és Társa Kft.
Kukta Kft.
Lados Zoltán
Máté György szobrászművész
Molnár és Társa Kft.
Molnár Méhészet
Nagykáta Városi Könyvtár, Művelődési Központ és Tájház
Németh Roland
OTP Bank
Sas-Textil Méteráru
SZATMÁRI Kft.
Szent Erzsébet Kórház Gyermekosztály
Szikra István műgyűjtő
Téba-Tüzép
Varga József Zsolt
Zöllei Tamás

A képeket készítette: Hundt Soma

További képek elérhetőek itt: https://www.facebook.com/pg/ekejb/photos/?tab=album&album_id=1842208785808891


< Vissza