Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Versmondó verseny 2017

Utolsó módosítás: 2017. május 04.

2017. április 27-én délelőtt 11 órakor az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus nappali tagozatos óvodapedagógus hallgatói Pap Sándor hallgató vezetésével a költészet napja tiszteletére versmondó versenyt rendeztek. A munkát Kadosa Lászlóné tanárnő segítette.

Az eseményen a nézők soraiban szinte valamennyi jászberényi középiskola képviseletében ültek diákok, s az EKE nappali és levelező tagozatos hallgatói közül jó néhányan, valamint az intézmény oktatói is szurkoltak a versenyzőknek.
Az esemény dr. Réz Lóránt főiskolai oktató zongorajátékával kezdődött. Előadásában hallhattuk Bartók Medvetánc című művét. Az orgonaművész röviden beszélt a József Attila azonos című verse és az előadott zenemű közötti kapcsolatról.
Ezt követve az EKE Jászberényi Campus énekkarának előadásában Kocsár Miklós gyűjteményéből Ha a világ rigó lenne, Arany ágon ül a sármány és Kutyatár című megzenésített Weöres Sándor verseket hallhatott a közönség. Vezényelt Réz Lóránt.
A verseny megnyitásaként minden résztvevő, a zsűri és a közönség közösen elmondta József Attila Ars poetica című versét. Ebben a kellemes, kicsit megilletődött hangulatban kezdődhetett a szavalatok meghallgatása.
A diákok és hallgatók közül 10 fő – 6 középiskolás tanuló és 4 nappali tagozatos hallgató – vállalta a megmérettetést, s mondott József Attila-verset a neves zsűri előtt.
A zsűri tagjai: Dr. Sinka Annamária, Kadosa Lászlóné oktatók, Kriegel Zsófia a HÖK elnöke, s a zsűri elnöke Forgó Katalin, a Lehel Vezér Gimnázium igazgatóhelyettese, magyartanár volt.

Helyezettek:
I. Lólé Bianka nappali tagozatos tanító szakos hallgató,
II. Cs. Nagy Szilvia,
III. Hutás Zsófia.
Különdíjat kapott Nagy Gyöngyvér az általa előadott szöveg különleges zenei előadásmódjáért.
A díjazottak a Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola, és Kollégium Tagintézményének tanulói lettek. A könyvjutalmakat a Jász Múzeum biztosította.

Köszönjük a versenyzők, a szervezők munkáját. Minden résztvevő kellemes perceket élhetett meg a versek és a zene bűvöletében.

 

 


< Vissza