Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

X. Nemzetközi Neveléstudományi Konferenca

Utolsó módosítás: 2017. május 02.

A Jászberényi Campus Információs és Kommunikációs tanszékének négy oktatója vett részt a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógia Karán rendezett nemzetközi neveléstudományi konferencián 2017. május 27-én.

Sebestyénné Dr. Kereszthidi Ágnes prezentációjában a főiskolai hallgatók véleményét foglalta össze az általános iskola 1-4 osztályában folyó német, mint idegen nyelv oktatásról. Nagyné Dr. Paksi Margit az "Európai tanár" képén keresztül az egymással kompatibilis europai tanárképzést mutatta be. Stefán Ildikó "Spot"-ról, a kiskutyáról szóló képeskönyv angol órai felhasználásának jó gyakorlatáról beszélt. Dr. Szaszkó Rita a hallgatói Erasmus+ mobilitási és szakmai diákcsere program keretében végzett hallgatói motivációs vizsgálatának eredményeit mutatta be.
A konferencán 22 szekcióban folytak a szakmai előadások, melyek a kisgyeremekkori nevelés és oktatás minden kérdését felölelték.
A Plenáris ülés egyik előadőja a Jászberényi Campus korábbi oktatója Dr. Szécsi Tünde a Frot Myers-ben található Florida Gulf Coast Egyetem professzora volt. Előadásában bemutatta a kora gyermekkori oktatás legújabb amerikai irányvonalait és kutatási eredményeit.
A konferencia szünetében rövid eszmecserét folytattunk Dr. Szécsi Tündével a két egyetemen folyó képzésekről.


< Vissza