Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

"Mert játszani öröm"

Utolsó módosítás: 2019. május 09.

Interaktív játszóház és kézműves műhely

Az Ifjúsági Önkormányzat és Magyar Pedagógia Társaság Jász-Nagykun-Szolnok megyei tagozata szervezésében vehettek részt alsó tagozatos tanulók a "Mert játszani öröm" - Interaktív játszóház és kézműves műhely címmel meghirdetett programon 2019. május 2-án, melynek helyszínét az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa biztosította.
A 10 órakor kezdődő programot dr. Varró Bernadett, az EKE JC oktatási-kutatási főigazgatója nyitotta meg. A játszóházban a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 2. a osztályát láttuk vendégül, Mészárosné Suba Judit osztályfőnök és kolleganői, Farkas Bernadett és Doboss Eszter kíséretében, de a vendégek között üdvözölhettük Balogh Donát képviselő urat, Hamar Katalint, az Ifjúsági Bizottság képviselőjét, valamint Nagy Andrást, a Humánerőforrás Bizottság elnökét is.

A játszóházi program ötletgazdája és a kézműves tevékenységek kivitelezője dr. Sinka Annamária volt. A rendezvény valamint a játéktevékenységek megszervezésében Kisné dr. Bernhardt Renáta, a társasjátékprogram kidolgozásában dr. Furcsa Laura vett részt. A szervezők az EKE JC oktatóiként és a Magyar Pedagógiai Társaság megyei tagozatának tagjaiként az elmúlt években is szerveztek már hasonló szabadidős tevékenységeket a gyerekek számára.

A játszóház egyik célkitűzését jelenti, hogy a gyermekek számára élvezetes és hasznos, örömteli időtöltést kínáljon, ugyanakkor igazodva az életkori sajátosságokhoz, fejlesztő hatású legyen mindaz, amivel tevékenykednek. A játékok kipróbálása 7 állomáson történt, ahol a kitűzött feladatok sikeres teljesítése után a gyerekek pontgyűjtő füzetben gyűjthették össze az állomásokon szerezhető nyomdai figurákat. Az állomások teljesítését a másod- és harmadéves tanító szakos hallgatók segítették.

A játékok elsősorban tematikusan jelentek meg - különböző ügyességi-, memóriafejlesztő, páros- és társasjátékok várták az érdeklődőket, továbbá két állomáson saját készítésű bábot és játékot is készíthettek a gyerekek, amelyeket természetesen haza is vihettek emlékbe. A kézműves állomásokon a munkadarabok elkészítése során fontos elvként jelent meg a természetes valamint az újrahasznosított anyagok felhasználása.

A játszóház játékai közül több – az értékteremtő és hagyományőrző szempontot is képviselve – hallgatóink saját munkáiból került ki. A foglalkozás végén a résztvevő gyerekek számára üdítőt, csokit és gyümölcsöt kínáltunk, s reméljük, hogy máskor is vendégül láthatjuk őket.

Köszönjük az Ifjúsági Önkormányzat támogatását és bízunk benne, hogy a program folytatására, valamint a közös együttműködésre a továbbiakban is lesz lehetőségünk.


< Vissza