Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Az Egri Roma Szakkollégium zárókonferenciája

Utolsó módosítás: 2019. március 04.

Az elmúlt hét év sikeres munkáját értékelte, és zárta le az Egri Roma Szakkollégium a projektzáró rendezvényen.

A 2012-ben létrejött Egri Roma Szakkollégium a folyamatos fejlődésének és megerősödésének következtében, valamint a mentorok és a hallgatók sok-sok munkájának köszönhetően, mára az egyetem, és Eger város szerves részeként funkcionál. Az ünneplés során a megjelenetek betekintést nyerhettek a szakkollégium szakmai programjának hátterébe.

A konferencián Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára tájékoztatta a jelenlévőket a társadalmi felzárkózási stratégia eredményeiről, mindezt egybekötve az esélynövelés témakörével az óvodától kezdve az iskolát is érintve egészen a felsőoktatásig.

A Tanodák vezetőjének tapasztalati beszámolójából megtudhattuk, hogy a szakkollégium tevékenységének köszönhetően, a gyerekek megértették azt, hogy amit addig misztifikációnak véltek, az lehet valóság... („ha tanulok, én is bejuthatok oda")
A szakkollégiumban működő elnökségi-, rendezvényszervező-, tudományos-, és tutor munkacsoportjainak összefoglalóiban rövid értékelést hallhattunk a hét év eseményeiről, az évek során szerzett tapasztalatokról és azokról az érzelmi többlettel bíró kapcsolatok kialakulásáról, amely mai napig szoros kötelékként tartja össze a szakkollégium tagjait.
Befejezésképpen roma kulturális ízelítőt kaptunk táncok, énekek és Lólé Bianka kifejező versmondása által.

Méltó zárása volt ez az összejövetel az elmúlt hét év hasznos tevékenységének.

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza