Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

E-FELVÉTELI: ELINDULT AZ ÜGYINTÉZÉS

Utolsó módosítás: 2020. április 21.

A felvi.hu E-felvételi felületén a felvételizők ellenőrizhetik és módosíthatják adataikat, pótolhatják még hiányzó dokumentumaikat, egy alkalommal pedig lehetőségük van módosítani a jelentkezési sorrendet is.

A felsőoktatásba jelentkezők már elérhetik az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében – adta hírül honlapján az Oktatási Hivatal.

Az E-felvételi rendszerben az alábbiakra van lehetősége a felvételizőknek:

– ellenőrizhetik a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a személyes információkat, a megjelölt képzéseket és azok sorrendjét, a benyújtott dokumentumok és kérelmek feldolgozottságát és a feldolgozás eredményét,

– kérhetik a hibásan megadott adatok módosítását,

– nyomon követhetik, hogy egyes jelentkezési helyeiken – a pillanatnyilag rendelkezésre álló, igazolt eredmények alapján – hány pontjuk van.

Az Oktatási Hivatal felhívja a felvételizők figyelmét, hogy mindenkinek érdemes használnia a felületet akkor is, ha semmit sem kell módosítania. Az adatok folyamatosan frissülnek. A fontos információt tartalmazó üzenetek a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail címekre is megérkeznek.

Az Oktatási Hivatal hangsúlyozza: a 2020. május-júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat – hasonlóan a korábban (2006. január 1. után) megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumokhoz és a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga-bizonyítványokhoz – nem kell feltölteni a rendszerbe. Ha azonban a felvételiző a jelentkezési határidő után kapja meg a nyelvvizsgáját, meg kell adnia a felületen a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait.

Legkésőbb 2020. július 9-ig van lehetőség – egyetlen alkalommal – a jelentkezési sorrend módosítására vagy a jelentkezési határidőig megjelölt jelentkezési helyek visszavonására az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A benyújtott kérelmek státusza az E-felvételi Kérelmek menüpontjában ellenőrizhető.

>> További fontos információk az E-felvételiről a felvi.hu oldalon! <<


< Vissza