Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Gazdag programú kirándulás Szolnokon

Utolsó módosítás: 2019. március 28.

2019. március 27-én az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus közel 40 tanító szakos hallgatója Palkó Tibor Munkácsy-díjas festőművész, Kadosa Lászlóné és dr. Furcsa Laura oktatók szervezésében és kíséretében egy gazdag kulturális program részesei lehettek.

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeztek Szolnokon, mellyel a festőóriás előtt tisztelgett a Damjanich János Múzeum. A kiállított Munkácsy-képeket Pákh Imre és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből állították össze a szervezők.
A magyar festőzseni ismertebb munkái mellett számos szemet gyönyörködtető alkotást is megcsodálhattak a látogatók. Maga a galéria is építészeti remekmű, tökéletes színtere a művészeti alkotások bemutatásának, kisebb és nagyobb gyermekek szervezett művészeti oktatásának.
A délutáni program is bővelkedett meglepetésekben. A hallgatók ellátogattak a szolnoki Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállítására. Itt többek között megismerkedhettek a tartalékos katonák mindennapjaival, toborzásával, a jövendő pedagógusok e munkához való kapcsolódásának lehetőségeivel. Majd a katonaélet történelmi távlatú, az országban is egyedülállóan gazdag gyűjteményes kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A látottak gazdag inspirációt adtak a hallgatóknak a hazafias nevelés élményszerű oktatásához az alsó tagozaton.
A kirándulás gyönyörű tavaszi időben, jó hangulatban zajlott a csodálatos Tisza-parti városban.


< Vissza