Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Gyógytestnevelés Konferencia

Utolsó módosítás: 2018. november 30.

A Nemzeti Pedagógus Kar Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi elnöksége, a Nemzeti Pedagógus Kar Testnevelés, gyógytestnevelés és sport tagozata, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és a Szolnoki Tankerületi Központ közös szervezésével tartott 2018. november 15-én a megye gyógytestnevelő, testnevelő tanárai számára.

A Jászberényi Campus Dr. Varró Bernadett PhD főiskolai tanár, oktatási és kutatási főigazgató asszony együttműködésével adott helyszínt a rendezvénynek.
Dr. Varró Bernadett főiskolai tanár, főigazgató asszony köszöntötte a konferencia résztvevőit, kiemelve a sport, a testnevelés és a gyógytestnevelés fontosságát a mindennapi iskolai működésben, a pedagógusképzésben betöltött szerepéről.
Az NPK Testnevelés, gyógytestnevelés és sport tagozata workshoppal indította a tanácskozást, melyben körüljárták, megvitatták a részt vevő gyógytestnevelőkkel, testnevelőkkel a mindennapos testnevelés helyzetét.
Ezt követően Dr. Simon István Ágoston egyetemi docens, a Soproni Egyetem BPK Művészeti és sporttudományi intézetének intézetigazgatója tartott előadást a gyógytestnevelés megújulásának irányairól és lehetőségeiről.
Vezér Katalin, az NPK Testnevelés, gyógytestnevelés és sport tagozatának elnöke a gyógytestnevelő tanár helyzetéről és jövőképéről tartott előadást a résztvevő pedagógusok számára.
Ezt követően Baráthné Nagy Gabriella iskolavédőnő a gyógytestneveléssel kapcsolatos iskolavédőnői feladatokról adott tájékoztatást.
Panyi Csaba a JNSZ Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézményének gyógytestnevelő tanára tartott gyakorlati bemutatót a konditermi gyakorlatok lehetőségeiről a gyógytestnevelés órán.
A konferencia befejeztével kinyilvánították a résztvevők, hogy szükség van ilyen rendezvényekre, az egymástól tanulás lehetőségeire.

 


< Vissza