Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

II. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Konferencia

Utolsó módosítás: 2018. november 30.

2018. november 27-én a Nemzeti Pedagógus Kar JNSZ megyei területi elnöksége, a Jászberényi Tankerületi Központ és a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ együttműködésével megszervezett II. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Konferenciája zajlott Jászberényben.

Dr. Varró Bernadett főigazgató asszony biztosított méltó helyszínt a rendezvénynek az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának Dísztermében.
Hegyiné Mladoniczki Éva az NPK JNSZ megyei területi elnöke üdvözölte a konferencia résztvevőit.
Ezt követően Szabó Róza, a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezető asszonya megelégedéssel köszöntötte a pedagógusokat, pedagógus hallgatókat abból az alkalomból, hogy 2 igazán fontos és aktuális téma került előtérbe a konferencia programjában, a pedagógus szakma nagy kihívása a motiváció, valamint a pedagógus életpályamodell keretében végzendő vezetői és intézményi önértékelés és tanfelügyeleti ellenőrzés.
Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese a Nemzeti Pedagógus Kar JNSZ megyei területi elnökségével kialakított szakmai-pedagógiai eredményekről szólt.
A megyei konferencián Dr. Lénárd Sándor PhD egyetemi docens, az ELTE Neveléstudományi Tanszékének oktatója tartott előadást Motiváltan motiválni címmel.
A Díszteremben 62 intézményvezető, intézményvezető-helyettes, munkaközösség-vezető és a Jászberényi Campus 42 pedagógushallgatója fantasztikus hangulatú és izgalmas témát feszegető, személyes példákkal elgondolkodtatásra késztető előadást hallhatott.
Nem kis kihívás a tanulók érdeklődésének, motivációjának fenntartása a köznevelési intézményekben, óvodákban, iskolákban. Ehhez kaptak a konferencia résztvevői muníciót Dr. Lénárd Sándortól.
A konferencia befejezéseként gyakorlati példákkal megvilágított előadás következett, mely az intézményvezetők és a köznevelési intézmények önértékelési feladatairól és az ehhez kapcsolódó tanfelügyeleti ellenőrzésről szólt.
A konferencia résztvevői gazdagabban, pedagógusi, vezetői munkájukban megerősítve térhettek vissza intézményeikbe, a mindennapok szakmai-pedagógiai munkájuk folytatásához.

 


< Vissza