Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

INNOVÁCIÓMENEDZSMENT WORKSHOP EGYETEMÜNKÖN

Utolsó módosítás: 2020. október 15.

Egyetemünk sikeresen pályázott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projektre. Ennek részeként szerveznek október 13-tól Innováció- és kutatásmenedzsment workshopot intézményünk kutatói számára.

– A workshopon szeretnénk elsősorban a kutató munkakörben dolgozó kollégáknak a kompetenciáit fejleszteni, hogy ezáltal intézményünk szolgáltatásait még nagyobb sikerrel tudják értékesíteni az üzleti partnerek felé – erről tájékoztatta honlapunkat Jordán Dániel, a Kutatás-hasznosítás Iroda munkatársa.

 

Mint megtudtuk, a jelenlegi workshop háromnapos, két napján az innovációmenedzsment különböző aspektusairól hallhatnak előadásokat, a harmadik napon a különböző uniós pályázati felhívásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

– A későbbiek folyamán tervezünk még hasonló rendezvényeket. Hallgatók számára is szervezünk startup, valamint szellemitulajdon-védelmi képzéseket is – osztotta meg velünk Jordán Dániel.

A háromnapos workshop előadója, Dr. Mogyorósi Péter, az LC Innoconsult International ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta: az innovációmenedzsmentről szóló két napban az alapoktól indulnak, vagyis az innováció fogalmait, létrejöttét járják körül, szó lesz továbbá az innovációban érintett, az azt támogató intézményekről, de vizsgálják a regionális és a nemzeti modelleket is. Az iparjogvédelemre is kitér előadásában Dr. Mogyorósi Péter. A technológiatranszfer és a startup, spin-off vállalkozások rendszerére, finanszírozási kérdéseire is kiemelt figyelmet szentelnek az eseményeken.

 

– Az egyetemek szempontjából nagyon fontos, hogy milyen formában tudnak együttműködni a vállalati, az ipari szférával. Rendkívül változatos és sokrétű lehetősége van az egyetemeknek együttműködésre a vállalatokkal – hangsúlyozta Dr. Mogyorósi Péter. Példaként említette egy tanszék létrehozását egy környékbeli nagyvállalattal, de mint mondta, remek lehetőség lehet akár egy ipari együttműködési nap szervezése is.

Egyre gyakoribb továbbá, hogy felsőoktatási intézmények meghívnak ipari szereplőket egyszeri, vagy rendszeres előadónak, ami, ahogy Dr. Mogyorósi Péter fogalmazott: a hallgatók számára rendkívül előnyös, hiszen a valós üzleti életből látnak és hallanak példákat, információkat, de ez utóbbi lehetőség inspirálóan hat az egyetemi oktatókra és a kutatókra is.

Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza