Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

IRODALMI VETÉLKEDŐ

Utolsó módosítás: 2019. december 04.

Irodalmi vetélkedőt szerveztek hallgatóink középiskolások számára.

2019. november 28-án az EKE-JC harmadéves tanító- és elsőéves óvodapedagógus szakos hallgatói irodalmi vetélkedőt rendeztek Jászberény város középiskolái részére. A közoktatási intézményekből 5 fős csapatok vettek részt, így a Lehel Vezér Gimnáziumot a Szili and the Barbies csapata, a Liska József Középiskolát az Életrevalók, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnáziumot az Ezüstkor, valamint a Terplán Zénó Ferences Középiskolát a Pletykafészkek nevű csapata képviselte. Campusunkról is nagy volt az érdeklődés az elsőéves tanító szakos hallgatók részéről a vetélkedő iránt, így a Nyelvhuszárok csapatával intézményünk is képviseltette magát.

 

A szervezők kreatív és érdekes feladatokkal készültek, azzal a céllal, hogy kedvet teremtsenek a diákoknak az irodalom másképpen történő befogadásához. A rendezvény által a hallgatók módszertani tudásának bővítésére is lehetőség nyílt, hiszen nemcsak betekinthettek, hanem maguk is részesei voltak annak az összetett és sokrétű munkafolyamatnak, amelynek köszönhetően egy jól szervezett, fordulatos vetélkedés valósulhatott meg. A középiskolások nagyon motiváltak voltak, lelkesen várták, és oldották meg a feladatokat, illetve a közönség soraiban szurkoló osztálytársak is kíváncsian hallgatták a nekik szóló villámkérdéseket, és gyűjtötték szorgalmasan a jutalomcsokikat a kérdésekre adott helyes válaszukkal.

 

A verseny győztese a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Ezüstkor csapata, a második helyezett az előéves tanító szakos hallgatók Nyelvhuszárok társulata, a harmadik helyezett a Lehel Vezér Gimnázium Szili and the Barbies csapata lett. Mindhárom csoport várva várt jutalma egy-egy különleges csokitorta volt a Mizsi-Mazsi cukrászda nagylelkű felajánlásának köszönhetően. Azonban a másik két csapat sem búslakodhatott, hiszen a Dance Fitness SE gondoskodott a testük-lelkük ápolásáról egy-egy aerobikórára szóló ingyenes jeggyel.

 

Írta: Tóth Mariann
Fotók: Járvás Róbert


< Vissza