Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

ISMERD MEG A JÁSZBERÉNYI CAMPUST!

Utolsó módosítás: 2019. december 10.

Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod? Olvasd el ismertetőnket és megtudhatod, mit kínálnak számodra!

A Jászberényi Campus főépülete a városközponthoz közel található a kollégium szomszédságában, könnyen megközelíthető mind a vasútállomás, mind a buszpályaudvar felől. Az épületet sportpályák, jégpálya és csodálatos arborétum övezi.

A Jászberényi Campuson tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, közösségszervezés alapszakokra, programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésre (nappali- és levelező tagozaton), gyógypedagógia képzésre (levelező tagozaton), valamint szociálpedagógia mesterképzésre (levelező tagozaton) várjuk a jelentkezőket.

Campusunk kulturális tevékenysége szorosan kapcsolódik a város színes, értékmegőrző programjaihoz műveltségi és várostörténeti vetélkedők szervezésével, hangversenyek és egyéb kulturális programok kínálatával. A campus impozáns látványt nyújtó épülete neoklasszicista stílusban épült 1930-ban.

Közvetlen szomszédságában található a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, ahol a tanító szakos hallgatóink gyakorlata zajlik. Az óvodapedagógus hallgatóink a színvonalas modern építésű Központi Óvodában, míg a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatóink az Önkormányzati Bölcsődében töltik gyakorlatukat.

A Zirzen Janka kollégium a főépület mellett, kedvezményes áron, igényes környezetben, 2-3 fős szobákban várja a hallgatókat. Edzőterem, tornaterem, jól felszerelt konyha található az épületben.

Campusunkon élénk a hallgatói élet. A Hallgatói Önkormányzat minden évben megrendezi a Gólyabált, ahol színvonalas műsort adnak elő a hallgatóink. Havi rendszerességgel kínálnak programokat a hallgatóknak, ilyen például a sportnap, a közös mozilátogatás, a félévzáró és a farsangi összejövetelek, a karitatív tevékenységek.

A hallgatóink egy-egy tanévben több helyre is tesznek tanulmányi kirándulásokat: Waldorf és Rogers iskolába, tanodába, nevelőintézetbe, vagy akár a Jászberényi Állatkertbe, a Mátrai Erőműbe, a Mátrába.

Campusunkon jól felszerelt könyvtár található: a pedagógiai művek hatalmas tárháza, számos szakirodalom és egyéb olvasmány, folyóirat. Folyamatosak a Nyitott Könyvtár rendezvénysorozat előadásai, a campus minden évben bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája programsorozatba is. A hallgatók a földszinti büfében kellemesen beszélgethetnek egy kávé és sütemény mellett, ebédszünetben pedig várja őket az étterem gazdag kínálata!

Látogass el a Jászberényi Campus nyílt napjára 2020. január 22-én!


Csatlakozz te is a campus és az egyetem közösségi oldalaihoz!


A 2020-as általános felvételi eljárással kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatod.

Fotó: Balogh Tibor, Kakuk Dániel


< Vissza