Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

ISMERD MEG A PK-T!

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 04.

Tarts velünk, ismerd meg az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Karát! Pótfelvételizz hozzánk, válaszd az Eszterházyt!

A Pedagógiai Kar képzései az egyetem három campusán érhetőek el: az Egri Campuson, a Jászberényi Campuson, valamint a Sárospataki Comenius Campuson. Az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Karán a pedagógusképzés teljes vertikumát ajánljuk számodra, nappali és levelező tagozaton, számos képzési szinten!


Jelentkezz a Pedagógiai Karra, ha:

  • úgy érzed, szeretnél a gyermekekkel foglalkozni csecsemő- és kisgyermeknevelőként, óvodapedagógusként, tanítóként, tanárként, vagy gyógypedagógusként,
  • egy igazi iskolavárosban, kiváló gyakorlati helyszíneinken szeretnéd megtanulni a szakma alapjait,
  • szeretnéd elsajátítani a hagyományos és legmodernebb pedagógiai módszereket,
  • vagy ha érdekel a közösségszervezés.

A siker rajtad múlik, mi mindenben támogatni fogunk!

Az idei pótfelvételi eljárás határideje: 2020.07.30. - 2020. 08. 09. éjfél

Felvételi oldalunk: felvi.uni-eszterhazy.hu

Pótfelvételin induló szakjainkat a Pedagógiai Karon ITT találod.

Csecsemő- és kisgyermeknevelő, gyógypedagógia, óvodapedagógus és tanító szakjaink állami ösztöndíjas formában is indulnak a pótfelvételin!


Egri Campus


A kar Egri Campusán folyó képzéseket az alábbi tanszék, illetve intézetek koordinálják: Gyógypedagógia Tanszék, Pszichológia Intézet – két tanszékkel: Nevelés és Fejlődéslélektani Tanszék, valamint Iskolapszichológiai Tanszék, Neveléstudományi Intézet – ezen belül: Pedagógia Tanszék, valamint Andragógiai és Közművelődési Tanszék. A kar szervezeti egységéhez tartozik a Neveléstudományi Doktori Iskola is, ahol az alapszakok és mesterszakok elvégzését követően lehetőséged nyílik neveléstudományi doktori fokozat megszerzésére.

  • Alapképzés

A Pedagógiai Kar Egri Campusának alapképzési szakjai a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, a pedagógia alapszakos bölcsész, a közösségszervezés és a gyógypedagógia alapszak. Olyan gyakorlóhelyeket biztosítunk bölcsődék, óvodák, gyakorlóiskolák és iskolák, pedagógiai szakszolgálatok, gyógypedagógiai ellátást nyújtó intézmények, kulturális, művelődési, művészeti, sport- és szabadidős tevékenységek, közgyűjteményi feladatellátást biztosító szervezetek formájában, ahol a legmagasabb szintű mentorképzésben részt vett, a pedagógiai praxisban sokéves, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakvezető, mentorpedagógus is fogad majd.

>>> A pótfelvételin induló alapszakjainkat megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Mesterképzés

Mesterképzésben elérhetőek a neveléstudomány mesterképzés, a pedagógiatanár szakok, valamint a rövid ciklusú tanári mesterképzések. A kar Egri Campusán neveléstudomány mesterképzés megszerzését követően van lehetőség a pedagógiatanár osztatlan szakmai tanárszak elvégzésére levelező tagozatos képzési formában. A karon folyó osztatlan tanári szak a közösségi művelődés tanár szak, mely kizárólag szakpáros formában érhető el az érdeklődők számára, az alábbi szakokkal párosítva: angol nyelv és kultúra tanára, földrajztanár, magyartanár, testnevelő tanár, történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára.

>>> A pótfelvételin induló mesterképzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<


Jászberényi Campus


A Pedagógiai Kar Jászberényi Campusán két intézet – a Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet és a Tudástechnológiai Intézeten belül folyik az alapszakok: a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, a gyógypedagógia, a közösségszervezés, valamint a szociálpedagógia mesterszak és a programtervező informatikus felsőoktatási szakképzés oktatása.

A képzéseket kiváló gyakorlati helyszínek támogatják: bölcsőde, óvoda, iskola, sport és művelődési színterek, ahol kiváló mentorpedagógusok segítik az elméleti oktatás mellett a gyakorlati tudnivalók elsajátítását. Jászberény a Jászság fővárosa, a Csángó Fesztivál városa egy élhető és biztonságos kisvárosba várja hallgatóit, akik a tudományos, művészeti, kulturális programok mellett válogathatnak a könnyedebb kikapcsolódások programjai között. A természetimádók részére különleges élményt nyújthat városunk állatkertjének egyedi környezete. A sportkedvelők egyéni és csapatsportok széles választékát találják a városban. Fedett jégpálya várja a korcsolyázni, jégkorongozni vágyókat, a labdajátékok kedvelőinek kézi-, kosár-, röplabda és futballpálya áll rendelkezésükre.

„A Campusunkon nagyon családias a légkör. A hallgatók egyénileg is fordulhatnak az oktatókhoz az egyes kérdéseikkel, problémáikkal. Az eddigi 2 évem alatt csupa jó tapasztalattal és ismerettel gazdagodtam. Pedagógusképzés terén nagyon fontosnak tartom a személyiség formálását, hiszen erre is szükségünk lesz a nagybetűs életben a sok kíváncsi gyermek előtt állva. Jászberényben úgy érzem, hogy ezt is megkapom, és „nevelgetnek" bennünket. A hallgatói élet tekintetében is nagyon jó helyen vagyok. A folyosón sétálva minden arc ismerős, aki szembejön velem." - tanító szakos hallgató

>>>A Jászberényi Campus pótfelvételin induló, Pedagógiai Karhoz tartozó képzéseit ITT találja!<<<


Sárospataki Comenius Campus


Több mint 160 év alatt felhalmozott hagyományaival és tudáskincsével várja a Pataki Képző a nem tanári pedagógusképzésben - csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szak, gyógypedagógus BA szak (pszichopedagógia szakirány), óvodapedagógus BA szak, tanító BA szak – tanulni vágyó fiatalokat. A Pedagógiai Kar Sárospataki Comenius Campusának legnépszerűbb szakja az óvodapedagógus alapszak. A piacképes diploma megszerzésével záruló képzési idő mindössze három tanév, amelynek befejeztével jó elhelyezkedésre számíthatnak a hallgatók, és a kereseti lehetőségek sokkal kedvezőbbek, mint korábban. A régió igényeinek kielégítésére néhány éve innovációként jelent meg a Campus képzésének kínálatában a programtervező informatikus szak (BSc és FOSz), a szőlész-borász mérnöki szak (BSc és FOSz) és a turizmus vendéglátás (FOSz) szak. Informatikai labor, borbíráló labor és a Hotel Furmint tanszálloda várja a Campus területén a hallgatókat, akik bármely szakot választják a képzési kínálatból, jól felszerelt, magas szakmai színvonalat képviselő gyakorlati képzési helyszíneken mélyíthetik el tudásukat. Kollégiumunkban minden jelentkező számára biztosítunk férőhelyet. Mindent egy helyen! – szól a szlogen, hiszen alig néhány lépés távolságra vannak egymástól a fent megnevezett tanulási színterek. Szeretettel várunk Sárospatakon, a nagy történelmi múlttal, kiemelkedő oktatási és kulturális örökséggel bíró észak-magyarországi kisvárosban, ahol családias környezetben, kiváló szakemberek iránymutatásával valósíthatod meg álmodat!

 

>>>A Sárospataki Comenius Campus pótfelvételin induló, Pedagógiai Karhoz tartozó képzéseit ITT találja!<<<


Miért az Eszterházy?


„A családias hangulatért, a jó közösségért, a kitűnő lehetőségekért felvételizz Te is az Eszterházyra! Tanulj és tapasztald meg az egyetemi éveket az ország egyik legszebb városában! Válassz egy életre szóló hivatást a Pedagógiai Karon!"

Motolai Anna Dóra, tanító szak

„Az élet akkor is eltelik, ha a négy fal között vagy, de akkor is, ha csinálsz valamit." Ez a gondolat lebegett a szemem előtt, mikor jelentkeztem az Eszterházy Károly Egyetemre olyan szakra, melyet az országban az elsők közt, minőségileg kínált. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide kerültem. Ne feledjétek, még Nektek sem késő megragadni az alkalmat, hogy belecsöppenjetek abba, amivel ott hagyhatjátok a négy falat!"

Martinkovics Martin, közösségszervező szak


Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre, találkozzunk szeptemberben!

Kövesd intézményünk Facebook és Instagram-oldalát, ismerkedj az Eszterházy-érzéssel!


A 2020-as pótfelvételivel kapcsolatos további tájékoztató cikkünket az alábbi linkeken találod:

- Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre

- Pótfelvételi: állami ösztöndíjas képzéseink

- Ismerd meg a BMK-t!

- Ismerd meg a GTK-t!

- Ismerd meg az IK-t!

Fotók: Berán Dániel, Balogh Tibor


< Vissza