Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

ISMERD MEG AZ IK-T!

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 04.

Tarts velünk, ismerd meg az Eszterházy Károly Egyetem legújabb, Informatikai Karát! Pótfelvételizz hozzánk, válaszd az Eszterházyt!

Az Eszterházy Károly Egyetem Informatikai Kara a legfiatalabb kar az egyetem életében, hiszen 2020 januárjában kezdte meg működését. A kar képzési kínálatát az intézmény informatikai és matematikai képzési területhez tartozó szakjai, valamint az azt megalapozó ismereteket biztosító képzések jelentik. Az informatikai alapszakok duális képzési formában is végezhetők olyan nagyvállalatokkal együttműködve, mint például a ZF Hungária, az Aventics Hungary Kft., a Robert Bosch Elektronikai Kft. Együttműködési megállapodás alapján a közeljövőben programtervező informatikus mesterképzés indítása várható a linzi (osztrák) Johannes Kepler Egyetemmel közösen.

Az informatikus könvvtáros alapszakon és könyvtártudomány mesterszakon tanulók Közép-Európa legnagyobb Macintosh gépparkjával rendelkező laborokban tanulhatnak, mobileszközökkel, 3D nyomtatóval, robottechnológiával kiegészített komplett elektronikus tanulási környezetben. A tantárgyakhoz elektronikus tananyagot biztosítunk, ami a felkészülés támogatásán túl a 21. században elengedhetetlen élethosszig tartó tanulás alapját képző online oktatás módszertani eszköztárának készségszintű alkalmazását jelenti hallgatóink számára. Ha az Eszterházy-t választod, az Informatikai Fejlesztési Intézeten keresztül bekapcsolódhatsz az informatikai tudományos kutatásokba, ahol az elméleti tudáson túl innovatív környezetben, korszerű technológiai módszerek alkalmazásával a kor elvárásainak megfelelő tapasztalatokra is szert tehetsz.


 

Jelentkezz az Informatikai Karra, ha:

  • a legmodernebb eszközön szeretnél tanulni
  • tanulmányaid ideje alatt már szeretnél bekapcsolódni informatikai és matematikai-, valamint könyvtár- és információtudományi kutatásokba, szoftverfejlesztésbe
  • szeretnél korszerű technológiai módszerek alkalmazásával a kor elvárásainak megfelelő tapasztalatokra is szert tenni
  • duális képzésben gondolkodsz.

A siker rajtad múlik, de mi mindenben segíteni fogunk!

Az idei pótfelvételi eljárás határideje: 2020.07.30. - 2020. 08. 09. éjfél

Felvételi oldalunk: felvi.uni-eszterhazy.hu

Pótfelvételin induló szakjainkat az Informatikai Karon ITT találod.


  • Felsőoktatási szakképzés

Valamennyi campuson (Egerben, Jászberényben és Sárospatakon is) folytathatók tanulmányok a négy féléves programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésen fejlesztő szakirányon. Egerben gazdaságinformatikus képzést hirdetünk nappali és levelező tagozaton.

>>> A pótfelvételin induló felsőoktatási szakképzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Alapképzés

A programtervező informatikus alapszakot szoftverfejlesztő informatikus és szoftveralkalmazó informatikus specializációkkal hirdetjük. A gazdaságinformatikus szakos hallgatók a big data és a logisztikai informatikus specializációk közül választhatnak. Az informatikus könyvtáros szakos hallgatók olyan informatikai ismereteket sajátítanak el, melyek segítségével a digitális világunkban felhalmozódott információk közötti eligazodás biztosítottá válik, e tudást az e-könyv készítés és a webpublikátor specializációval egészíthetik ki. Gazdaságinformatikus, informatikus könyvtáros és programtervező informatikus alapképzéseink állami ősztöndíjas formában is indulnak a pótfelvételin!

>>> A pótfelvételin induló alapszakjainkat megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<

  • Osztatlan képzés

Választható tanári szakjaink listáját megtalálod a felvi.hu oldalán!

  • Mesterképzés

Az informatikatanár és a matematikatanár mesterfokozatot nyújtó osztatlan tanári szakokon általános iskolai és középiskolai tanári szakképzettség is szerezhető. A könyvtártudomány mesterképzésen tanuló hallgatóink a digitális közgyűjtemény specializáció ismereteit sajátíthatják el.

>>> A pótfelvételin induló mesterképzéseinket megtalálod a felvi.hu oldalán! <<<


Modern eszközök és környezet


Az Informatikai Kar központja az egri campus egyik legfiatalabb épülete, a Leányka úton található C és C* aktív épület, ahol a mintegy hatvan oktató, kutató, fejlesztő, és több mint ezer hallgató a legmodernebb, legkorszerűbb eszközökkel dolgozhat, tanulhat. A minőségi oktatás mellett intézményünkre jellemző a hallgatóbarát hozzáállás, a tudás és a műveltség minél szélesebb körű átadása, közös felfedezése. Az elméleti tudás átadásával egyenrangúan fontosnak tartjuk a gyakorlati képzést, akár duális formában is.


Miért az Eszterházy?


„Az Eszterházy-n önmagam lehetek, nem csak egy hallgató a sok közül. Itt a tanárok felismerik és támogatják a tehetséget, így nap mint nap rájövök, hogy a legjobb döntést hoztam meg ezzel az egyetemmel. Órák a könyvtárban, kávé a Dobó téren, séta a várban, őszi színek az Érsekkertben, kultúra, tudomány, fejlődés... ez itt mind megvan. Ide már csak Te hiányzol!"

Kis Dalma Róza, magyartanár-könyvtárostanár

„Azért ajánlom az Informatikai Kar képzéseit, mert a tananyagban egyaránt fókuszt kapnak a régi, jól bevált módszerek és az új, de ígéretes technológiák, ezzel felkészítve a leendő szakembert a jövőben elé gördülő kihívásokra! Válaszd az EKE-t, válaszd az IK-t!"

Lányi Martin, gazdaságinformatikus


Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre, találkozzunk szeptemberben!

Kövesd intézményünk Facebook, Instagram-oldalát és TikTok-oldalát és ismerkedj az Eszterházy-érzéssel!


A 2020-as pótfelvételivel kapcsolatos további tájékoztató cikkünket az alábbi linkeken találod:

- Pótfelvételizz az Eszterházy Károly Egyetemre

- Pótfelvételi: állami ösztöndíjas képzéseink

- Ismerd meg a BMK-t!

- Ismerd meg a GTK-t!


A következő napokban újabb, egyetemünket bemutató cikkekkel jelentkezünk oldalainkon!


Fotók: Balogh Tibor, Kakuk Dániel


< Vissza