Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Kele Fodor Ákos előadása

Utolsó módosítás: 2021. április 30.

Kele Fodor Ákos a társadalom peremén élő csoport hiedelemvilágáról tartott előadást a Jászberényi Campuson működő Roma Szakkollégium szervezésében.

A Jászberényi Roma Szakkollégium szervezése által április 29-én az online térben találkozhattunk Kele Fodor Ákossal. Az író A szív vége című könyvéről tartott előadást, amelyben a cigány emberek mitológiájának kapcsolatrendszeréről, munkájának kutatásáról és a folyamat módjáról tájékoztatta a hallgatóságot.
Megtudtuk, hogy hogyan zajlott a könyv megírásához szükséges információk, adatok gyűjtése, és hogy kutatómunkájához mi is volt az indíték. A szív vége című könyv a honi cigányság több mint száz évvel ezelőtti, mára már csak a néprajzi közlések lapja hozzáférhető mítoszait dolgozza fel mese formájában. Ákos nagy szeretettel fogadta a fokozott érdeklődést mutató hallgatóság kérdéseit, majd fejtette ki minden felmerülő gondolatra kiterjedő válaszait. A találkozón szép számban vettek részt Campusunk oktatói, hallgatói és az egri oktatók és hallgatók is.
Nagy sikerrel zárult ez az online beszélgetés, hiszen aki már olvasta a könyvet feltehette a kérdéseit, aki pedig még nem, talán kedvet kapott ahhoz, hogy eme nagyszerű művet a kezébe vegye. Ákos nagylelkű ajánlatának köszönhetően, - miszerint a Roma Szakkollégiumunknak küld egy tiszteletpéldányt, - a könyv megtekintésére, elolvasására bárkinek bármikor lehetősége adódik.

Írta: Tóth Mariann, Karkus Dóri< Vissza