Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2019 A JÁSZBERÉNYI CAMPUSON

Utolsó módosítás: 2019. október 11.

A Jászberényi Campus az idén is változatos programokkal várta a tudomány, a tudás különféle területei iránt érdeklődőket.

A rendezvénysorozat angol szóbeli nyelvvizsgával indult, amely során a Campus nyelvvizsgáztatói, Stefán Ildikó és Dr. Szaszkó Rita egész délelőtt fogadta a nyelvtanulókat. 

 

Próba nyelvvizsga az Újszászi Rózsa Imre Középiskola és Kollégiuma angolnyelv-tanulóival

Ezután angol nyelvű interaktív interkulturális workshop keretében fejleszthették a résztvevő középiskolások interkulturális kompetenciájuk több aspektusát, köztük az első impressziók, a kategorizálás szerepét a Campus két főiskolai docense, Dr. Furcsa Laura és Dr. Szaszkó Rita vezetésével.

Angol nyelvű interkulturális workshop a Terplán Zénó Ferences Szakképző Iskola és Gimnázium diákjaival

 

Az idegen nyelvi programokat követően Dr. Szűcs János adjunktus rendhagyó geometria órára invitálta az érdeklődőket, ahol a gömbi sokoldalú felhasználásába nyerhettek betekintést. A foglalkozás gazdagította a résztvevők tudását az általános iskolástól az egyetemi oktatóig.

Dr. Szűcs János: Geometria, amellyel nem találkozol a középiskolában

Szalay Krisztina főiskolai tanársegéd előadása a fiatalok számára különösen releváns és érzékeny témát taglalt azt vizsgálva, hogy milyen kárenyhítő stratégiák alkalmazhatók hatékonyan a drogfogyasztás elleni prevencióban. A kérdés feltárása fontos jelentőségű mind a fiatalok, szülők és pedagógusok számára.

Szalay Krisztina: Kárenyhítő stratégiák alkalmazása

A rendezvénysorozat záró előadását Dr. Harkai Nóra adjunktus tartotta, aki arról beszélt, hogy az életminőség javításának milyen lehetőségei kínálkoznak, amennyiben arra törekszünk, hogy a Flow-elméletet megfelelően alkalmazzuk a hétköznapi életben. Továbbá az előadás a boldogságélmény különféle összetevőire is rávilágított.

Dr. Harkai Nóra: Az életminőség javításának lehetőségei (a Flow-elmélet alkalmazása a hétköznapi életben)

Képeket készítették: Dr. Szaszkó Rita, Köblös Réka, Horváth Dorina
Írta: Dr. Szaszkó Rita


< Vissza