Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

NYELVVIZSGA NÉLKÜL IS MEGKAPJÁK DIPLOMÁJUKAT

Utolsó módosítás: 2020. április 07.

2020. április 7-én Dr. Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere az Operatív Törzs tájékoztatóján bejelentette, hogy azon hallgatók esetében, akik sikeres záróvizsgát tettek, de a nyelvvizsga követelmények miatt oklevelüket nem vehették át, eltekintenek a nyelvvizsga kötelezettségtől.

– Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon. A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra – idézte az innovációs és technológiai minisztert az MTI.

– Amennyiben a döntés jogszabályi környezetét a minisztérium megteremti és az a Magyar Közlönyben megjelenik, az oklevél igényléséről és az átvétel lehetőségéről az Oktatási Igazgatóság haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket – hangsúlyozta Kalóné Szűcs Erzsébet, az Eszterházy Károly Egyetem oktatási igazgatója.


< Vissza