Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

OKTATÓINK PUBLIKÁCIÓI A LÉTÜNK ÚJ SZÁMÁBAN

Utolsó módosítás: 2021. március 30.

A Digitális Kultúra Tanszék vezetőjének előszava vezeti fel a Létünk folyóirat tematikus számát. A kiadványban – Szűts Zoltán tanulmánya mellett – Koltay Tibor, H. Tomesz Tímea, valamint a Herzog Csilla-Racsko Réka szerzőpáros publikációja is olvasható.

Az újvidéki Létünk folyóirat 2020/4-es tematikus száma a post-truth korszak kihívásaival foglalkozik. A kérdéskört a tematikus szám szerkesztője és a lap szerkesztőbizottságának tagja, a Digitális Kultúra Tanszék vezetője Szűts Zoltán előszava vezeti fel az olvasó számára. A post-truth fogalom értelemzése tudományterületenként változik, az álhírek, a deep fake, az összeesküvés elméletek, a nem ellenőrizhető ismeretek, valamint a hazugság igazságként történő becsomagolását és mediatizálását, illetve ennek társadalmi következményeit értjük alatta.

A tematikus számban az Eszterházy Károly Egyetem oktatói jelentős számban vannak reprezentálva cikkeikkel: Szűts Zoltán: Az online lét diszkrét digitális bája. Koltay Tibor: A posztigazság kora és a gyorsuló-lassuló idő, H. Tomesz Tímea: A hálózatiság csapdájában, Herzog Csilla–Racsko Réka: A médiaműveltség metamorfózisa a hálózatok korában: helyzetelemzés a köznevelés szemszögéből. A folyóirat MTA értékelése: A.


< Vissza