Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Osztályfőnöki Szakmai Fórum a Jászberényi Campuson

Utolsó módosítás: 2019. március 14.

Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa és Magyar Pedagógiai Társaság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tagozata 2019. március 12-én 14 órai kezdettel nyitotta meg a “Harcosok klubja” - Az osztályfőnöki munka kihívásai napjaink köznevelési rendszerében című Osztályfőnöki Szakmai Fórumát.

A Jászberényi Campus Apponyi termében Kisné dr. Bernhardt Renáta, a Magyar Pedagógia Társaság J-N-SZ megyei tagozatának elnöke köszöntötte a Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, illetve a Jászberényi Tankerületi Központ köznevelési intézményeiből érkező intézményvezetőket, pedagógusokat. A rendezvényt Dr. Molnár Marietta, a tanító szak felelőse és Zsemberi Zoltán, a Jászberényi Tankerületi Központ Igazgatója nyitotta meg.

Az első plenáris előadásban Fekete-Szabó Anikó, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium tanára az offline és online zaklatás témakörét járta körül, ezután Lencse Máté, az Igazgyöngy Alapítvány munkatársa, a Toldi Tanoda szakmai vezetője a társasjátékok használatának pedagógiai lehetőségeibe avatta be a nézőket.

 Ezt követően két idősávban négy-négy jó hangulatú, gyakorlatcentrikus szakmai workshop közül választhattak az érdeklődők. Az előadók és témák az első idősávban az alábbiak voltak: Lencse Máté: Társasjáték-pedagógia - az esélykiegyenlítés kultúrája; Fekete-Szabó Anikó: Mindennapi töprengéseink, avagy hogyan oldjuk meg pedagógiai kérdéseinket az action learning módszerével?; Fábián Nikolett: Az elektronikus dokumentumkezelés - mint ötletbank - előnyei az osztályfőnöki munkában; Sinka Annamária: Vizualitás és IKT eszközök a közösségfejlesztés szolgálatában.

 A második idősáv szakmai workshopjainak vezetői és témái voltak: Furcsa Laura és Szaszkó Rita: Érzékenyítés és attitűdformálás osztályfőnököknek; Magyar Ágnes és Magyar Zsolt: Virtuális nevelői szoba - avagy van élet a Facebookon kívül is; Molnár Marietta és Kisné Bernhardt Renáta: "Az elég jó osztályfőnök" - konstruktív lehetőségek a probléma-alapú és kooperatív szemlélet tükrében; Kovács-Bogya Tünde: A boldogságra nevelés lehetőségei az osztályfőnöki munkában.

Köszönjük az Osztályfőnöki fórumon megjelentek aktív részvételét és a sok pozitív visszajelzést. A nagy sikerre való tekintettel, ősszel folytatjuk a rendezvényt kibővített tematikával (XXI. századi életkészségek), ahová nem csak a tanító, tanár szakos kollégákat, hanem az egyéb pedagógiai területen dolgozókat (óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, gyógypedagógus) is várjuk szeretettel! A résztvevők számára e-mailben elküldünk egy kérdőívet, amelyben a tegnapi rendezvényre való visszajelzést és a témajavaslataikat várjuk!
Szerzők: A szervezők
Fotó: Jászberényi Campus


< Vissza