Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Roma Cooking Night Egerben

Utolsó módosítás: 2019. november 26.

Minden évben megrendezik Egerben a Roma Szakkollégium jóvoltából a Roma Cooking Night-ot. Idén a Leányka Bisztró adott otthont ennek a színes eseménynek.

November 20-án négy hallgató Farkas Dominika, Fehér Valéria, Lólé Bianka, Major Tamara, és a mentor tanáruk Tóth Mariann képviselték a Jászberényi Campust. Az egri hallgatók által szervezett rendezvényen 150 vendég, köztük az Erasmusban részt vevő külföldi diákok vettek részt, akiknek számtalan műsorral készültek. Az estet a magyar és a roma himnusz, majd különböző dalok, énekek, táncos előadások nyitották meg. A folytatásban, Campusunk II. évfolyamos tanító szakos hallgatója, Farkas Dominika szavalt egy gyönyörű Ady Endre verset. Oláh Dávid előadásában a cigányokról és a cigányosan elkészített ételekről hallhattak az érdeklődők. A műsor végén az Egri Campus egyik hallgatója, Simonyi Sándor és táncpartnere egy fergeteges hangulatú társastánccal készült, ami jó kedvre derítette a fiúkat és lányokat egyaránt.
A hagyományokhoz híven megvendégeltek mindenkit ízletes savanyú káposztával, kakas pörkölttel, túrós csuszával, lecsóval és sült oldalassal, valamint egy kis desszerttel. A vacsorához élő zene társult, melyet a Kökény család biztosított. Nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak azok, akik részt vettek az eseményen.

Írta: Tóth Mariann

Fotó: Lólé Bianka


< Vissza