Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Szervezetfejlesztő tréning Lillafüreden

Utolsó módosítás: 2020. október 22.

A Jászberényi Campuson működő Roma Szakkollégium tagjai szervezetfejlesztő tréningen vettek részt az Egri Roma Szakkollégium jóvoltából.

2020. október 16-17-én rendezték meg a Roma Szakkollégium szervezetfejlesztő tréningjét. A kétnapos kiránduláson számos élménnyel gazdagodtak a résztvevők. Az egri és a jászberényi hallgatók igen gyorsan megtalálták a közös hangot, így nagyon kellemesen telt el a hétvége.

Lillafüreden esélyt kapott mindenki, hogy megismerje a többi résztvevőt és azt, hogy hogyan is működik a szakkollégium. Nem csak a szervezetfejlesztő program kreatív és gondolkodtató feladatai, a tagokat összekovácsoló társasjáték és a természetben együtt eltöltött idő adott mély élményeket és szép pillanatokat, hanem a vacsora után, a Playback színházi társulat színészei által előadott meglepő, és megdöbbentő interaktív színjáték is.
Másnap a szakkollégiumok tagjai ellátogattak a lyukóvölgyi Lyukó Közösségi Házba, ahol a Máltai Szeretetszolgálat elkötelezett hívei végeznek áldozatos munkát és tartanak tanodai jellegű foglalkozásokat. Az ott dolgozók bemutatták a terepet, és elmesélték, hogy miként segítenek a rászorulóknak.

Lyukóvölgy után az Avasi Közösségi Kávézó látogatása volt a cél, ahol megismerkedett a csoport a miskolci szakkollégistákkal. A kötetlen beszélgetést és a finom falatokat a közös éneklés és táncolás követte, ami igazán méltó befejezést adott ennek a két napnak.
Ténylegesen bebizonyosodott minden új tag számára is, hogy mennyire nyitott és befogadó a Roma Szakkollégium közössége. Ehhez a szakkollégiumhoz tartozni azért is nagyon jó, mert megmutatja mindenkinek, hogy a cigány-magyar együttélést igenis segíteni kell, és ebben a szakkollégium erőfeszítése igazán példamutató.

Írta: Tóth Mariann és Sápi Bianka

Fotók: Simon Letícia


< Vissza