Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Több mint egy hónapja otthon

Utolsó módosítás: 2020. április 17.

A koronavírus, mint mindenki életében, a Jászberényi Campus hallgatói életében is nagy változásokat okozott. A kialakult helyzetről és ahhoz való alkalmazkodásról Csontos Vivient, a JC HÖK elnökét kérdeztük.

Hogyan telnek a mindennapjaid? Miben változott meg az életed a kialakult helyzet hatására?
- Nagy mértékben megváltoztak a mindennapjaim, hiszen a normál időszakban napi szinten ingázom Petőfibánya és Jászberény között. Ezt sokszor fárasztónak érzem, viszont jelenleg már nagyon visszavágyom a mindennapi kerékvágásba. Leginkább a társas kapcsolatok hiányoznak, sokkal jobban szeretem a személyes kommunikációt.

Miben változott a JC HÖK munkája a távoktatás bevezetésével?
- Küldöttgyűlést tartunk online felületen, igyekszünk a hallgatók kérdéseit megválaszolni, illetve segíteni őket. Én nagyon fontosnak tartom a véleményüket, ezért próbálok minél több információhoz jutni velük kapcsolatban. Ezek mellett olyan feladatokat próbálunk elvégezni, amelyekre eddig kevesebb időnk jutott. Jelenleg azon is dolgozunk, hogy minél színesebb programokkal gazdagítsuk az elkövetkező félévünket. Most van időnk kreatívan átgondolni a programokat.

Mivel fordulhatnak hozzátok a hallgatók a jelenlegi helyzetben?
- Bármivel. Rendszeresen próbálunk kapcsolatot teremteni minden nappali tagozatos csoporttal, hogy ők hogyan élik meg ezeket a mindennapokat.

A hallgatóknak mennyire volt nehéz átállni a távoktatásra? Mik a tapasztalatok?
-Véleményem szerint a Campusunk ezt a helyzetet is ugyanolyan rugalmasan kezelte, mint bármilyen más megoldandó feladatot. Néhány hallgatótól érkezett kisebb panasz, de ezeket szinte azonnal megoldották önállóan, előtte egy kis biztatással. Folyamatosan vannak bizonytalanságok, de ezeket oktatóink igyekeznek mindig gyorsan orvosolni.Szöveg: Csontos Vivien, Ambrús Enikő
Fotó: Csontos Vivien


< Vissza