Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

TUDOMÁNYRÓL DIÁKOKNAK KÍVÁNCSISÁGBÓL

Utolsó módosítás: 2021. február 03.

Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba programunkat idén már nyolcadik alkalommal szervezzük meg.

Az egri Eszterházy Károly Egyetem hosszú ideje kiemelt figyelmet szentel a tehetséges hallgatók tudományos-művészeti munkájának, amelyet elsősorban a tudományos diákköri munka keretein belül végeznek. Az elmúlt években tehetséggondozó tevékenységünket kiterjesztettük a középiskolás korosztályra is, mert hiszünk abban, hogy a tehetségekkel a felsőoktatásban sem lehet elég korán elkezdeni a munkát, így a leendő egyetemista korosztályt is be kell csatornázni a tudományos-művészeti tevékenységek színes felsőoktatási világába.

Hosszas előkészítő munka eredményeként, immár hetedik alkalommal sikerült megszerveznünk a kezdetben „Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba" fantázianévvel induló, mára márkanévvé váló közösségi TDK-rendezvényt. A tehetséges középiskolások lehetőséget kapnak az érdeklődési területükhöz kapcsolódó esszé, tanulmány, műalkotás nyilvános prezentálására, tudományos előadás vagy poszterelőadás formájában. Nagy örömünkre számos középiskolából – Egerből, Hatvanból, Kazincbarcikáról, Miskolcról, Ózdról, Salgótarjánból, Sárospatakról, Szerencsről, Szolnokról és Tokajból is – érkeztek pályázók.

Idén a programot február 4-én szervezi meg egyetemünk. További információk a https://tehetsegutlevel.uni-eszterhazy.hu/  oldalon olvashatók.


< Vissza