Cím: H-5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Tel.: +36 57 / 502 400

Zirzen Janka közoktatási díj

Utolsó módosítás: 2019. április 04.

Deme Mária nyugalmazott főiskolai docens Zirzen Janka közoktatási díjban részesült.

2019. április 3-án a Város Napja alkalmából Jászberény Város Önkormányzata és Képviselőtestülete Deme Máriát, az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának nyugalmazott docensét több évtizedes, lelkiismeret, példamutató pedagógia és nyelvtanári munkájáért Zirzen Janka közoktatási díjban részesítette.
Deme Mária a Szegedi Egyetemen szerzett magyar-angol nyelvszakos diplomát. Diplomája megszerzése után a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban kezdett el tanítani, ahol ő volt az első, és hosszú ideig az egyetlen angol nyelvszakos tanár. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a városban az angolnyelv-oktatás elterjesztésében. A régió számos iskolájában tanítanak ma is angol nyelvet egykori tanítványai.
Az 1989-1990-es tanévben indult el a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán az angol szakkollégiumi képzés, ekkor került intézményünkhöz, ahol egészen nyugállományba vonulásáig oktatott. A jelenlegi angol VMT képzést megelőző képzéseinek egyik kidolgozója volt. Segítette a kilencvenes években itt dolgozó angol és amerikai lektorok munkáját, valamint számos irodalmi művet lektorált és fordított elsősorban az Európa kiadó számára.
Gratulálunk Deme Máriának a Zirzen Janka Közoktatási díjhoz!

Stefán Ildikó
Információs és Kommunikációs Tanszék


< Vissza